Schilder je eigen vlag en geef je zegeningen aan de wind!

 

De wensvlaggen die tijdens deze workshop worden gemaakt zijn geïnspireerd op de Tibetaanse gebedvlaggen. In de Tibetaanse boeddhistische cultuur worden vlaggen al eeuwenlang gebruikt als gebedsvlaggen. Deze vlaggen verwerken, in woord en beeld, de wensen van mensen ten aanzien van gezondheid, welvaart, liefde, etc. Elke kleur heeft een andere betekenis. De Tibetaanse vlaggen kunnen mensen inspireren om een wens te formuleren in zowel woord als beeld. Dit kan een persoonlijke wens zijn of een wens voor de wereld, bijvoorbeeld vrede.

 

De vlaggen hangen in Tibet zowel binnen als buiten, bijvoorbeeld aan bomen en in tempels. Op deze manier 'wapperen' ze de goede gebeden de wereld in en is het mogelijk dat deze wensen daardoor ook bij anderen terechtkomen. Zo herinneren deze wensvlaggen mensen eraan dat ze deel uitmaken van de wereld.

 

Over de workshop:

 

In deze workshop maken de kinderen zelf een wensvlag/vredesvlag en hierop kunnen ze hun persoonlijke wens of een wens voor de wereld aanbrengen. Zo kunnen ze hun wens met anderen delen en worden hun wensen verspreid in de wereld. Deze workshop zorgt voor zowel een creatieve als een leerzame ervaring.

De workshop bestaat uit twee lessen:

  • Les 1 – 1 uur en 35 minuten
  • Les 2 – 1 uur en 20 minuten

€ 120 (exclusief materiaal en reiskosten)

NB: prijs voor scholen; in andere gevallen prijs op aanvraag »

 

Deze workshop is ook mogelijk in de vorm van een kunstproject. Er worden dan meerdere vlaggen gemaakt. Kijk hiervoor bij mijn kunstprojecten »

Praktische informatie over de workshop:

 

Deze workshop is geschikt voor:

 

Basisschool (middenbouw/bovenbouw)

Naschoolse opvang (NSO/BSO)

Asielzoekerscentra

Privé workshops voor groepen

Organisaties

 

Groep van 15 – 30 kinderen

In aanwezigheid van leerkracht

Workshop op maat is mogelijk

Uitbreiding mogelijk naar kunstproject

 

workshop schilderen